På Xercise Härlöv i Kristianstad finns sedan mars 2016 FB Fysio som en del av en mottagning med totalt fyra leg. fysioterapeuter/sjukgymnaster. FB Fysio har flera års erfarenhet inom ortopedisk medicin och idrottsmedicin och har tidigare varit verksam i Lund. Genom ett samarbetsavtal med Region Skåne erbjuds kvalitetssäkrad sjukgymnastik utan remisskrav och inom ramen för högkostnadsskyddet. Alla är välkomna, oavsett ålder, skada eller besvär. Hög effektivitet och en korrekt ställd diagnos från start gör att väntetiderna är korta.

FB Fysio består av leg. fysioterapeut Frida Berlin. Frida har studerat vid Lunds Universitet och tog sin examen i januari 2012. Sedan dess har Frida fortsatt att vidareutbildat sig inom ortopedisk medicin och idrottsmedicin. För att hela tiden uppdatera kunskapen och ta del av den senaste forskningen gällande diagnostik, behandling och rehabilitering vidareutbildar sig Frida fortlöpande.

Frida är bl.a. vidareutbildad inom:
– Basic Exam OMI
– OMT steg 1
Idrottsmedicin (CSPT, Certified Sports Physiotherapist)
– IMS (Intramuskulär stimulering, triggerpunktus-akupunktur)
– Kinesiotejp
– MMT (Manual Myofascial Techniques)
– Sporttejpning
– Akut omhändertagande
– Irradia Medicinsk Laser
– Triggerpunktsbehandling
– rESWT Stötvågsbehandling
– Injektionsterapi

Pågående/kommande vidareutbildning:
– OMI Advance

Frida Berlin

Jag är en glad, amibitiös och målmedveten person som håller vad jag lovar. För mig är kvalitén viktig, patienten ska känna att hen har fått bästa möjliga bemötande och omhändertagande av mig. Jag är alltid ärlig gentemot mina patienter och tycker att det är en viktig del i uppbyggandet av förtroendet patienten och behandlare emellan. Jag vill även kunna vägleda patienten till annan instans om så skulle behövas. Kombinationen av s.k. hands-on-arbete med manipulationer, tejpningar, tvära friktioner med mera och träningen är min arbetsfilosofi. Min ambition är att snabbt ställa en korrekt diagnos för att sedan kunna skräddarsy en behandlingsplan utefter individen. Att få en patient att komma tillbaka igen efter en skada är en häftig känsla som jag aldrig tröttnar på.

Jag är född och uppvuxen i Kristianstad. Sedan barnsben har jag alltid tyckt om att röra på mig. Rytmisk gymnastik, dans och handboll fångade mitt intresse under många år. Slutet på min handbollskarriär blev början på min yrkeskarriär. Jag stannade kvar i Lund efter studierna och i början av sommaren 2015 blev jag och min sambo föräldrar till en liten pojke. Ducati byttes mot Volvo, cykel mot barnvagn, babygym blev plötsligt den hetaste inredningsdetaljen och flytten tillbaka till Kristianstad blev så småningom allt mer självklar. Att umgås med familjen och vännerna prioriteras alltid högst. Listan toppas även av resor, träning, inredning och design, dykning, matupplevelser och massa annat som får mig att må bra.